• HorsePlast, erkende groothandel in materialen voor paardenboxen.
  • HorsePlast, grossiste reconnu en matériaux pour les boxes à chevaux.
  • HorsePlast, recognised wholesaler of materials for horse stalls.

KUNSTSTOF PLANKEN

Economisch én ecologisch verantwoord

  • De Horseplast stalplanken bestaan uit kwalitatief gerecycleerd kunststof.

  • Een milieuvriendelijke oplossing en 100 % te hergebruiken.

  • De Horseplast stalplanken zijn weerbestendig en onderhoudsvriendelijk.

 

De recyclage van PET-flessen en HDPE-flacons is een goede zaak, zowel economisch als ecologisch. Er wordt minder energie verbruikt dan bij de productie van nieuw plastic, en er zijn minder grondstoffen nodig, waaronder aardolie. Bovendien komen de plastic flessen en flacons niet langer bij het restafval terecht. Een dubbel voordeel dus: we betalen minder én we vervuilen minder!

 

Kleuren: Zwart, Bruin en Grijs

Lengtes:  980mm, 1180mm, 1280mm, 1500mm

Werkende breedte: 132mm

Dikte: 28 of 32mm 

 

 

Gezien de eigenschappen van de kunststof planken vervaardig uit gerecycleerde kuststoffen alsook het productieproces kunnen de planken toleranties vertonen op de afmetingen van +/-2% dit zowel over meerdere planken als deels over dezelfde plank.  De toleranties zijn zowel in breedte als dikte van toepassing.

De tolerantie in de breedte kan vooral waargenomen worden wanneer meerdere planken naast elkaar aangebracht worden op verschillende niveaus.  Wenst u dat de verschillende niveaus perfect samenkomen dan dient u plank per plank te selecteren om een zo optimaal mogelijk resultaat te bekomen.  Hou er wel rekening mee dat de vorm van de planken kunnen variëren bij verandering van de omgevingstemperatuur.

 

Ook kunnen de planken kromtrekken bij temperatuur variaties alsook wanneer in de lengte doorgezaagd.  Daarom wordt sterk aangeraden om bij gebruik in omgeving met significante temperatuur variaties en/of buitentoepassingen om de 3 planken een HorsePlast aluminium verstevigingsprofiel aan te brengen tussen tand en groef.